Music Industry Update

Het up-to-date houden van docentenkennis

Een belangrijk aspect voor de kwaliteit van opleidingen is up-to-date kennis en expertise van het docententeam. Met name in een snel veranderende sector als de creatieve industrie, is het voor individuele instellingen lastig om docententeams continu op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. The Real Band voorziet in inhoudelijke bijscholing in de vorm van scholingsdagen. Jaarlijks worden er in samenwerking met de Herman Brood Academie twee georganiseerd waarin actuele onderwerpen en ontwikkelingen in de muziekindustrie worden besproken. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere muziekrechten en -contracten, live- en studioproductie, marketing & promotie, en syncing.

Concrete onderwerpen binnen deze themaʼs worden bepaald aan de hand van actuele ontwikkelingen in de sector en vraagstukken uit het muziekonderwijs. Om de impact van de scholing zo groot mogelijk te maken, bundelt The Real Band alle kennis in de online omgeving Music Industry Update (inlog vereist) die voor deelnemende scholen te allen tijde te raadplegen is. Het voorziet tevens in concrete handreikingen om de ontwikkelingen te implementeren in het onderwijs.

De online omgeving is vooralsnog alleen beschikbaar voor deelnemende opleidingen. Ben je docent van een school in het netwerk en heb je geen inloggegevens (meer)? Neem dan contact op met Giel Dekkers.

Music Industry Update – vrijdag 13 mei 2016

Op 13 mei 2016 vond de eerste scholingsdag plaats op de Herman Brood Academie in Utrecht. Het programma bestond uit presentaties van onder andere Jeroen van Iterson (liveproductie), Hans Eijkenaar (muziek-apps), Koen van Vliet (crowdfunding) en Eefje de Visser. Bekijk hier het complete programma inclusief informatie over de sprekers en hun presentaties.