Scouting

Het ontdekken van toptalent op de muziekopleidingen

De A&R-afdeling van The Real Band volgt alle binnen- en buitenschoolse activiteiten van muziekstudenten. Onderwijsinstellingen voorzien de A&R-afdeling van informatie over getalenteerde muziekstudenten, daarnaast vindt er online scouting plaats door websites en social media kanalen van bands en muzikanten te monitoren. Verder bezoeken talentscouts showcases, bandpresentaties en releases van muziekstudenten en organiseert The Real Band jaarlijks het showcase-evenement Musicnotes XL in samenwerking met Rijn IJssel Arnhem. Tijdens dit evenement presenteert muzikaal talent zich op uitnodiging aan de bedrijven uit het netwerk.

De A&R-afdeling biedt de muziekbedrijven in het netwerk van The Real Band doorlopend een up-to-date overzicht van de meest getalenteerde muziekstudenten van Nederland en de bands die op de opleidingen ontstaan.

De A&R-afdeling kan ook worden ingezet voor gerichte scouting. Muziekbedrijven op zoek naar een specifieke muzikant, band, sound of opname kunnen deze opdracht uitzetten bij de talentscouts. De structuur van The Real Band maakt het mogelijk dat de A&R-afdeling gerichte scoutings-opdrachten snel, efficiënt en doeltreffend kan uitvoeren.